シマカラ食堂

シマカラ食堂のページをご覧くださりありがとうございます
Thank you for visiting the Shimakara Shokudo page.

シマカラ食堂では、

平飼い卵を贅沢に使用したキッシュ、大崎上島産レモン使用のロースイーツ、有機紅茶、ロースイーツ makicom shopで販売している天然の調味料を使った健康的なお食事をお召し上がりいただけます。 ※ヴィーガン対応食(大豆ミートのからあげ定食)あり メニュー詳細は シマカラ食堂公式Instagramにて毎日発信されております。 旬の果実・野菜・ハーブを使用しておりますため、 内容が日替りとなる場合がございます。

At Shimakara Shokudo, A remote island in Hiroshima Prefecture Drinks made from fruits harvested on the island,Organic Tea,Baked sweets, Roast sweets Health using natural seasonings sold at makicom shop. You can enjoy a typical meal. Menu details are posted daily on Shimakara Shokudo’s official Instagram. In addition, since we use seasonal fruits, vegetables, and herbs, the contents may change daily.

お昼のMENU

お豆腐定食-Tofu set meal-
990yen
木曜・日曜限定 定食-Set meal of Thu.&Sun.-

例 -Ex.-
・自然食スパイスチキンカレー
(グルテンフリー)
-Gluten-free spice chicken curry-
1,250yen
・ゴロゴロ野菜のクリームシチュー
(グルテンフリー)
-Gluten-free cream stew-
1,250yen
ヴィーガン:大豆ミートのからあげ定食
-VEGAN : Soy meat set meal-
990yen

「大豆ミートのからあげ定食」のポタージュは、日替わりです。
有機栽培のトマト・玉ねぎ・かぼちゃなど、季節に寄り添い、丁寧にお作りしております。
The potage of “Soy meat set meal” changes daily.
We use organically growns tomates,onions,pumpkins,
and other seasonal ingredients to politely prepare our meals.

OPEN 11:00 L.O. 14:00

CAFEのMENU


温かいお飲み物(ソイラテ・ソイチャイ・季節野菜のポタージュ)
ビール(ノンアルコール無添加ビール有)
など、ドリンクのみのご利用もお気軽にお楽しみいただけます。

鶏家すずたろうさん平飼い卵のキッシュなど
小腹を満たすおやつもご用意しております。

木の香りが漂う店内での読書時間や手帳時間、
アステールプラザでのコンサート前後の一息つける場所としても最適です。
 

Hot drinks (Soy latte,Soy chai, Seasonal vegetable potage)
Beer(Non alco.,Additive-free beer available)
You can also feel free to enjoy only drinks.
free-range egg QUICHE.
We also have snacks to satisfy your hunger.

Reading time and diary time in the store with the scent of wood.

Perfect to place take a break before and after the concert as Aster Plaza,
and during walks in Peace of Memorial Park.
It’s also ideal as a place to take to break.


OPEN 14:00〜17:00

・ TAKE OUT できる商品 ・
ドリンク・鶏家すずたろうさん平飼い卵のキッシュ・フォカッチャ(冷凍/トーストOK)
~本川のほとりで美味しく体に優しい軽食をお楽しみいただけます~


・To go・
Drinks,Free-range egg QUICHE,Focaccia(Frozen/Toast OK)
-You can enjoy delicious and healthy snacks on the banks of the Honkawa River-


夜のMENU

鰆のマントヴァ風ソース など

日本酒・ナチュラル(自然派)ワイン・生ビール

※ナチュラルワイン:環境や自然を尊重して育てたワイン

おばんざい・おつまみ
(内容が日によって変更となることがございます)

ピリッと山葵がきいた自家製ひしおマヨのごぼうサラダ
季節のフルーツサラダ~ホワイトバルサミコ風味~
文田しいたけの赤外線グリル~有機オリーブオイル・自家製ハーブソルトをかけて~
水菜と文田しいたけのからし浸し
鰆のマントヴァ風ソース(グリル松の実入り南イタリアの白ワインビネガー入りトマトソース)
れんこんのペペロンチーノ
鱈のブランダード(南フランスのグラタン)
アッシ・パルマンティエ(マッシュポテトとブルーチーズ、合いびき肉ワイン煮のグラタン)
洋風白和え~旬のフルーツ乗せ~
東広島志和にんじんのキャロットラペ
自家製塩麹漬け豚肉とさつまいものドライあんず煮
ホタテとサーモンの2色テリーヌ
カリフラワーとにんじんの2色テリーヌ
自家製シーチキン~大崎上島産ローリエ風味~
クリームチーズの味噌漬け

ディップ with ホシノ天然酵母フォカッチャ
豚のリエット
椿き家さん豆腐のアイオリ風パテ
春菊のサルサ・ヴェルデ~緑のソース~
アリッサ(モロッコの辛味ディップ)
自家製ひしおマヨネーズ
豆のチーズディップ

スープ
冬野菜のポタージュ
宿儺かぼちゃのすりながし
真昆布と枯節のお出汁がきいたお味噌汁

———————————–
Sake・Natural Wine・Beer
Burdock Salad with Hishio Mayonnaise and Spicy Wasabi
Seasonal Fruit Salad – White Balsamic Marinade –
Grilled SHIITAKE Mashrooms – Made in Osaki Kami Island –
Mizuna&SHIITAKE Mashrooms Soaked in DASHI
Mackerel Mantova Style
Lotus Roots Peperoncino
Cod Branded
Hachis Parmentier
Vegetable Terrine
Handmade Dip and Focaccia
Miso Soup-Konbu Seaweed and dry bonito stock-
etc.


 

OPEN 18:00〜L.O. 22:00 

CLOSE 22:30 

月曜日・火曜日定休
Closed on Mondays and Tuesdays

日曜日・祝日・年末年始の夜営業 お休み
 Closed on Sunday night


ご予約方法

*お名前
*お日にち
*お時間
*人数
*メニュー
TEL:082-236-9303
ご予約・お問合せは、お電話のみの受付とさせていただきます。ご了承くださいませ。

Reservation
・Name
・Date
・Number of Customers
・Menu you want to eat
TEL +81822369303
Reservation and inquiries are accepted only by phone.
Thank you.